// Een persoonlijke blog //

Alright, deze blog gaat je een inkijkje geven in het leven naast en achter Kringloopschat. En waar gaan we dan beginnen? Juist, gewoon aan het begin.

Ruim een jaar geleden begon ik met het verkopen van spullen op Instagram. Ik verkocht dan wel niet alles, maar lopen deed het wel. Wat leuk spullen uit mijn eigen huis verkocht ik via het account. Het was leuk! Ik merkte wel, eigenlijk al na een paar dagen, dat ik ontzettend bezig was met:  hoe krijg ik een zo mooi mogelijke foto. Dat was nog al eens lastig, want ik woonde in een kamer met weinig daglicht. En serieus, ik merkte dat het echt een ding werd.

Okee, gaat dit mij gelukkig maken?

Op een dag, 2-3  maanden na de start van Kringloopschat, zat ik te zoeken op Instagram hoe anderen dat eigenlijk doen.  En toen ontdekte ik zo gigantisch veel verkoopaccounts. Wow! De ene met een winkel, de ander gewoon vanuit huis. De een met nog mooiere foto dan anderen. Ik kwam zoveel moois tegen. Het werd tijd om na te denken over mijn Instagram; wat voeg ik eigenlijk toe? Geniet ik hier genoeg van? Wat wil ik nou eigenlijk?

Start met inspireren

Toen kwam het idee. Waarom werd ik, met mijn Insta, geen verzamelbak van allerlei tweedehands? Gewoon om mensen te inspireren. En te laten zien wat mensen verkopen, wat mensen in hun interieur hebben, hoe mensen met tweedehands omgaan… en zo bedacht zo gestart. Ik begon met foto’s delen van anderen (met vermelding!) en meer de focus op inspireren in plaats van op verkoop. Dat liep goed! Erg goed zelfs. Elke dag plaatste ik foto’s. En ik genoot er zo van!

Wow, de 1000!

Steeds meer mensen vonden Kringloopschat leuk en gingen volgen. Ik zei tegen mensen om mij heen dat het volgers aantal er niet toe deed, maar stiekem genoot ik er van. Ik merkte dat ik steeds meer wilde. En… dat kost veel tijd. Heel veel tijd. Ondertussen kwam ik Amber (The Social Good Girl) online tegen. En toen begon het te kriebelen. Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Maar ook: hoe kan ik een verbinding aan gaan met echte volgers? Dat was een heel proces. Voornamelijk eigenlijk in mijn hoofd. Na een tijdje volgde de eerste volgersschoonmaak*. Goed, trots was ik zeker toen ik de 1000 haalde! En ik begon met het bouwen van een website, dan kon ik nog meer mensen inspireren met bijvoorbeeld blogs. Ik wilde het persoonlijk aanpakken, schreef over mijzelf en zocht foto’s die ik kon gebruiken.

Richting die 2000

De sprint van die 1000 naar de 2000 ging heel wat trager. In het voorjaar van 2019 ging ik bijna 4 weken op vakantie. Een belangrijke reis voor mij. Ik zou daar lang niet elke dag internet hebben. Ik vond het moeilijk, want hoe moest het met mijn Insta? Ik moest het leren loslaten. En eerlijk gezegd vond ik het na een paar dagen wel prima. Het gaf een soort rust. En dat voelde veel beter dan het elke dag maar moeten plaatsen. Na mijn vakantie plaatste ik niet meer elke dag: sorry Instagram algoritme. En eerlijk is eerlijk: ik zag in de statistieken het effect. Toch leerde ik meer en meer dat het ook leuk kan zijn zonder het algoritme achterna te rennen. Het werd op een nieuwe manier genieten van Kringloopschat.  

Toch leerde ik meer en meer dat het ook leuk kan zijn zonder het algoritme achterna te rennen.

1 jarig bestaan

En natuurlijk, ik wilde dolgraag de 2000 volgers binnen het jaar. Ik vond dat ik toch wel de 2000 kon halen. En weet je wat het gave is: Dat is gelukt! Maar Wilma, het ging je toch niet om de aantallen?  Dat klopt. Ten diepste doet het er ook niet meer toe: als volgers bij mij weggaan, dan vind ik dat oprecht prima! Als Kringloopschat niet meer bij hen past, of ze vinden het niet meer leuk, dan hebben ze alle vrijheid om te gaan. Dan vond ik het erg leuk dat je er een tijdje was en heb ik je hopelijk geïnspireerd!

En  nu? Nu is het een goed moment voor reflectie, terugkijken en vooruit kijken. Wat wil ik bereiken in het komende jaar? Daar heb ik goed over nagedacht..

Morgen vertel ik je meer!

* Een volgersschoonmaak is een aanrader! Wat dit is? Op de Insta van The Social Good Girl kan je er meer over vinden.

[instagram-feed]