Ik kijk rond, heel veel spullen overal. Ergens anders kijk ik rond: alles netjes geordend. En op weer een andere plek vraag ik mij af: is dit een kringloopwinkel?

3 situaties die je zomaar kunnen overkomen als je aan het kringlopen bent. Waarom ik daarmee begin? Straks krijg je tips van mij over wat je niet moet doen in een kringloopwinkel. Maar… elke kringloopwinkel is anders. Daarom: wellicht gaat niet elke tip op voor elke kringloop en elk persoon, maar hè, doe er je voordeel mee.

Tip 1: Spullen op een andere plek terugzetten

Zo. Dat is nummero 1. En bij deze tip ga ik even uit van de kringloopwinkel die (enigszins) geordend is en waar bijvoorbeeld de artikelen geprijsd zijn. Van dit soort kringloopwinkels zijn er ondertussen heeel erg veel. Maar alsjeblieft… slaat de twijfel toe en wil je een product toch niet? Dat kan, dat is ook helemaal niet erg. Maar zet het terug waar je het vandaan hebt (dit geld trouwens ook voor gewone winkels!). Het is lichtelijk asociaal om zomaar je spullen te leggen op een plek die jou toevallig uitkomt. Vaak zijn er veel (vrijwillige) mensen bezig om de winkel netjes te houden.

Tip 2: Naar kledingmaten kijken

Als drager van tweedehandskleding weet ik het maar al te goed. Een S is geen S en een XL kan zomaar eens passend zijn. En natuurlijk, vaak komt het in de buurt van de maat zoals jij hem wilt. Maar echt, zo vaak is iets met een grotere maat ook gewoon passend! Neem eens een kijkje bij de andere maten (als het op maat hangt), want daar kan je zomaar eens een tof item vinden!

Tip 3: Kopen omdat het zo goedkoop is

Lieve mensen, de kringloop is ontzettend leuk. En de prijzen meestal ook: maar koop niet om te kopen. Ik heb jullie al eerder het boekje ‘Weg ermee’ van Dennis Storm getipt, die moet je echt eens lezen. Heel veel spullen maken niet gelukkig. Heb je de spullen die je koopt in de kringloop nodig? En, doe je dan iets anders weer weg? Of slipt je kast dicht met misschien-nog-eens-ter-decoratie spullen? Kijk kritisch naar wat en hoeveel je koopt. Je hebt niet alles nodig.

BONUSTIP: Lees hier een aantal tips van mede-kringlopers
  • Koop geen kapotte dingen (tenzij je natuurlijk van het opknappen bent). Ga er niet zomaar vanuit dat alles heel is, bekijk je product goed.
  • Bij twijfel kan je het product vast even meenemen, laat het niet zomaar staan, dan is het straks weg. Kijk wel even naar tip 1 als je het toch niet meeneemt.
  • Vergeet niet om je eigen tas mee te nemen!
  • Ga niet dichtbij iemand staan
  • Betaal niet teveel voor iets wat het echt niet waard is
  • Wees niet te snel, laat je verrassen.
Wat je vooral WEL moet doen is GENIETEN

Denk je nu, ja maaaar… of heb je zelf nog een tip? Laat het hieronder weten!