In deze terugblik op de kringlooptour vertel ik je 5 persoonlijke lessen die ik heb geleerd aan de hand van leuke ervaringen. Ik hoop dat je er ook wat van leert!

1. Genieten

Ik vertelde je er al kort over in deze vorige blog dat genieten belangrijk is. Ik gaf mijzelf de uitspraak mee: genieten boven moeten. En eigenlijk is die toepasselijk op heel veel situaties. Ook als je werkt aan je tweedehands verkoop, je de kids naar school brengt of je huis poetst: genieten boven moeten.

Ik liep in Ommen in een wat grotere kringloop. Er was niet echt een officiele looproute, maar we waren met zo weinig dat we een soort achter elkaar aan liepen. Twee paden voor mij liep een oudere vrouw. Ze was duidelijk uit op een praatje. “Ja, ik was hier toch in de buurt op visite en ik dacht, weet je wat, ik loop nog gewoon even die kringloopwinkel binnen. Ik kan er zo van genieten! Al die spulletjes.” Nou kijk, daar heb je het. Ze moest niks, ze genoot. #lessonslearned

2. Doen wat je anders niet doet

Tijdens de #kringlooptour heb ik een aantal dingen gedaan die ik anders niet (zo snel) doe. Ik heb er onwijs van genoten om dat nu lekker een keer wel te doen. Zo ging ik alleen lunchen, uit eten, babbelde ik met vreemde mensen & ging ik (op zondag) mee met mensen (ja, vreemden) naar een kerk. Dat zijn dingen die ik niet zo snel zou doen als ik hier gewoon thuis ben. Wat ik daarvan geleerd heb? Dat het buiten je comfortzone wel eens leuk, al dan niet leuker kan zijn!

Tof dat ik ook berichtjes kreeg van mensen die tips vroegen om alleen uit eten te gaan. Gewoon doen hoor!

3. Durven

Ik heb nog wel eens dat ik tegen mijn vriend zeg: rijd jij maar. En eigenlijk is dat alleen omdat ik bang ben dat we op de bestemming niet goed kunnen parkeren en er dan geklungel ontstaat. Een klein voorbeeld, maar ik denk dat iedereen wel zoiets heeft. Een zin anders schrijven omdat je niet weet of het nou met een d of t moet (en dan het woord maar vermijden) of weer iets heel anders. Soms kiezen we gewoon graag voor het zekere en bekende.

Deze tour leerde dat mij af. Het is een kwestie van gewoon doen & het komt echt goed! Ik bezocht 29 kringloopwinkels waar ik nog nooit was geweest en geen één keer is het parkeren verkeerd gegaan. Zie je wel? Gewoon doen.

4. Dat ik het zelf wel kan

Bij de eerste de beste kringloop appte ik een vriendin van, zal ik dit kopen? Ze gaf me weliswaar goede raad, maar toen ik wegreed dacht ik: waarom vraag ik dat? Ik merkte bij mezelf ook dat ik het liefst alles aan iedereen zou appen en vertellen van waar ik was en wat ik zag. Ik besloot bewust om het meer zelf te doen en keuzes te maken.

Dat is niet altijd gemakkelijk. Ik vertelde jullie in de eerste blog dat ik er maandagavond een beetje zat van was, en hoe het dinsdag en woensdag voelde. De donderdag en vrijdag gingen echt stukken beter: het genieten stond ver boven moeten en ik ging heerlijk m’n gang. Ik  kreeg ook echt het gevoel van: dit is mijn tour. Heerlijk! Daardoor durfde ik op zaterdag te kiezen om lekker te wandelen, rond te kijken en maar 1 kringloop te bezoeken. Het was een heerlijke dag.

En ja, hier moet ik eerlijk bij zeggen dat het soms beter is om dingen samen te doen en hulp te vragen (also a note to myself)

5. Genoeg = genoeg  

Mijn auto zat al redelijk vol en daar stond ik dan. Aan mijn voeten een prachtig salontafel setje van glas op een stalen frame. Ik had met mijzelf de deal dat mijn bijrijdersstoel leeg zou blijven, daar lagen spulletjes om de dag door te komen (lees: notitieblok, eten, drinken etc.). Dan had ik gewoon goed zicht tijdens het rijden en een beetje leefruimte. En toen stond ik daar, bij het prachtige set. Ik twijfelde zo!

Ik koos er voor om het set te laten staan. Genoeg is genoeg, ik had alleen nog plek voor kleinere dingen. Een heerlijk gevoel toen ik die kringloop uitliep.

Nou, tot zo ver mijn lessen, hopelijk kan je ze ook een beetje toepassen op jezelf en er wat van leren. Laat gerust een reactie of jouw ervaring achter via de reacties of de comments op Instagram. Dat waardeer ik!

>> Bekijk hier mijn andere blogs