Zo, het werd eens tijd om wat meer van mijn eigen huis te laten zien. Maar, wel in twee delen (of misschien nog wel meer). Er staat hier zoveel moois en bijzonders dat ik jullie graag meeneem in deze tweedehands inspiratieblog!

Ik zal eerst eens vertellen hoe het hier in elkaar zit. Ik woon met drie mensen achter een voordeur, maar we hebben elk onze eigen woonkamer, keuken en slaapkamer. Het enige wat we dus delen is de badkamer (en natuurlijk die voordeur). Dit maakt het huren erg aantrekkelijk voor een starter als ik! Het is een groot huis, wij wonen boven. Via een soort brandtrap bereik je onze voordeur.

Samen met mijn hamster Hops bezet ik zo’n 30m2. Niet heel groot dus. Mijn woonkamer en keuken zitten bij elkaar in een ruimte. En als ik dan door de gang loop heb ik daar nog een losse slaapkamer. Wat erg jammer is: mijn woonkamer heeft maar een raam, weinig daglicht dus. Nu is het wel zo dat ik vijf dagen werk, dus de meeste tijd weg ben. Maar echt lichte foto’s maken van m’n interieur zit er dus niet in. Vandaar dat ik ook niet heel vaak iets deel van m’n eigen huis. Maar voor nu maak ik graag een uitzondering. Enne, een voorwaarde voor als ik verhuis is natuurlijk meer daglicht!

Ik ga je drie foto’s laten zien. Ze zijn lekker groot, dus wel een beetje scrollen;)

Tadaaaa mijn twee olifantjes! Dat donkergrijze is de rand van de bank. Je ziet dat net boven de boeken de schuine kant van het dak al begint. De boeken passen hier dus prachtig tussen. De twee olifantjes kocht ik op de Roemenië markt in Woerden. Elk jaar heeft de kringloop daar een grote markt. Ik zag ze en was meteen verliefd… Maar er was alleen een probleempje… ik zag ze namelijk in andermans handen… Deze meneer vond ze -gelukkig!- voor 50 cent per stuk te duur. Nou ik niet! Ik was zo blij met deze twee! Ik merk dat ik nog zoveel meer over deze foto kan vertellen. Als je het heeeel graag wil weten, vraag maar raak in de reacties;) Dan gaan we nu door naar een ander stukje uit m’n huis.

Dit industriële rekje heb ik gekocht via Marktplaats. Vanaf de bank zie ik dit rekje hangen.. en ik kan er naar blijven kijken. En ja, ook daar liggen oude boeken op. En je ziet het goed, er ligt een zelfde tussen als die tussen de olifantjes staat. Het zijn twee delen, met een zelfde kaft, wat een vondst! Hoe ik aan die boeken kwam? Ruim een jaar geleden organiseerde ik samen met een vriendin een ruilbeurs. Via Facebook kon ik gratis 7 bananendozen vol met boeken ophalen, deze oudjes zaten er ook tussen. Die waren dus niet meer te ruilen, maar bleven bij mij 😉 Het bovenste kaartje kreeg ik van een kringloopswap die ik deed en het rechtse fotootje vond ik in een kaartenbak bij Het Goed in Nijmegen!

Door naar de laatste foto voor vandaag:

Deze had ik van de week ook al op m’n persoonlijke Insta gezet, ik kon het niet laten… Dit prachtige kacheltje staat onder het industriële rekje. De kachel vond ik bij de Woord en Daad kringloop in Veenendaal. Hij stond daar voor 40 euro. Dat vond ik eigenlijk te veel. Toch vroeg ik of ik hem mocht testen. Hij bleek niet te werken. Maar ik vond hem zo mooi! Voor 15 euro mocht ik hem meenemen. Goed en wel thuis bekeek ik ‘m nog eens goed, stopte te stekker in het stopcontact en ontdekte daarna een aan-knop! Hij deed het!! Zo tof! De zwarte lijst kocht ik daar trouwens ook. En die plaat? Die rolde uit ‘m eigen printer!

Zo, leuk dat je helemaal tot hier hebt gelezen! Ben je al benieuwd naar deel 2? Wat zou je graag van mijn huis willen zien nog?