“Sta je nou te douchen in mijn opbergkast?” Een glimlach krult om mijn lippen. Wat een eerste dag was dit. Gisterochtend stond ik nog naast mijn eigen bed. En nu zit het eerste dagje er al weer op. Op de planning stonden 5 winkels. Het werden er vier.

Zevenaar

Mijn eerste aankomst was in Zevenaar. Die winkel was vrij bijzonder. Ik ging echt met het gevoel dat in de achterhoek alles goedkoop is, vrij naïef natuurlijk. Daar kwam ik snel op terug. Mega. Wat een prijzen. Een klein voorbeeldje: Een perforator (gewoon zo’n standaard blauwe) kost hier €2,50. Ik ben er niet lang geweest, kocht nog wel wat (o.a. een toffe vintage spiegel) en ben toen weer vertrokken.

Herwen

Ik reed naar het nog nooit eerder van gehoorde dorpje Herwen. Daar vond ik Kringloopwinkel Online. De eigenaar heet Joop. Echt, als je een kast zoekt… ze hebben er zoveel! Ik heb heel wat meters gemaakt. Ik vind het een leuke winkel maar vind er niet veel om mee te nemen en daarom is het tijd om door te gaan!

Doetinchem

Ik kom aan in Doetinchem bij Afrit Kringloop & Tweede keus. Voordat ik naar binnen ga eet ik nog snel even mijn (bij de Jumbo geredde op de datum) maaltijdsalade op. Het zonnetje schijnt heerlijk. Hier zag ik wat je niet in veel kringloopwinkels ziet: onwijs veel gereedschap! Dus als je daar eens in de buurt bent… aanrader! Ik vind er nog wat spullen, ergens in een bak onder het stof zonder prijskaartje, die mocht ik dus zo meenemen. Dat is toch tof.

Ulft

De laatste kringloop op mijn route voor vandaag is die in Ulft: Guus Achterhoek. Direct bij binnenkomst zie ik marmer, hoppa in het mandje! De eigenaar en zijn dochter hielpen mij goed en de prijzen waren ook wel netjes eigenlijk. Een leuke kringloop van vandaag.

Varsseveld

Ik kan vanaf 16.00 terecht bij mijn eerste B&B, dus koers ik aan op Varsseveld. Rond een uur of kwart over vier bel ik daar aan. Geen gehoor. Shit. Een onzeker gevoel bekruipt me. Vlug scrol ik door m’n mail. “Kan ik ook inchecken tussen 19.00 – 20.00 uur?” Een vraag die ik zelf twee weken geleden gesteld heb. Hmm..te vroeg… en nu?

Ik wil niet op maandag al uit eten. Onderweg heb ik dus wat eten gehaald: crackers, tomaatjes, zalm… dat kan ik gewoon eten zonder dat ik een koelkast of kookgelegenheid nodig heb. Maarja, nu moet ik dus nog zo’n drie uur wachten (ik bedacht niet dat ik dat ook ergens anders kon eten, dan op mijn B&B kamer, maar dat is achteraf hè…)

Mijn vriend belt, ik loop een rondje door het dorpje en de enige winkel die nog open is en zit ongeveer 1,5 uur op een bankje in de zon. Ik voel me niet blij. Mijn energie zakt weg. Waar ben ik aan begonnen, waarom doe ik dit eigenlijk? Waarom zit ik niet op mijn zon-vakantie?

Bij de B&B

Exact om 19.00 uur – ik heb de uren vol gekregen – sta ik weer voor de deur van de B&B. Dit keer gaat de deur wel open. Ik val van de ene verbazing in de andere. Wat een spullen. Overal. Ontelbaar. Met mijn koffer hijs ik mij de trap op. Ik plof op het bed en trek wat eten uit een tas. Eerst dit.. en dan douchen.

Terwijl ik mijn slaapkamer weer op slot draai en naar de badkamer loop begint de positieve energie weer te komen. Dat eten doet me toch goed. Ik voel een soort trots: Ik doe dit gewoon. Alleen. Ik heb 4 kringloopwinkels gehad en kan nu lekker douchen. Ik heb vakantie. Ik ben vrij!

Als ik de badkamer in loop ben ik nog verbaasder dan ik al was. Over de lengte, in het midden van de badkamer, hangt een douchegordijn, het raam is daardoor onzichtbaar. Ik kan het niet laten om er even achter te kijken, want ja, straks sta ik hier te douchen. Ik zie een bad: he-le-maal vol met spullen. Ik zie een kast, nog voller met spullen: frituurpan, bezem, pannen, deksels, schoonmaakmiddel, ovenhandschoenen… echt verzin het maar. Waarom in de badkamer?

Terwijl ik draai aan (de verkeerde) doucheknop (want hee, thuis zitten ze andersom) druppelt het water over mij heen. Het zou me oprecht niks verbazen als de gastvrouw nu op de deur zou kloppen en zou zeggen: “Sta je nou te douchen in mijn opbergkast?” Een glimlach krult om mijn lippen. Wat een eerste dag is dit.

Na het eerste nachtje is het nu tijd voor de dag #2!

PS: alleen al over dit nachtje en het ontbijt bij de gastvrouw kan ik nog minstens een week aan blogs vullen… Ik geef deze B&B vandaag een 7 (maar ik zou dat achteraf anders doen, meer volgt!)