Breng jouw marktkraam naar een volgend level

Je hebt een kraam geboekt, inkopen gedaan en al dat mooie servies van zolder gehaald. Nu kun je jouw kraam wel vullen toch? Maar hoe maak je er iets moois van? Hoe zorg je ervoor dat het er als een snoepwinkel uitziet en mensen als een magneet worden aangetrokken tot jouw kraam? Een goed aanbod, fijne prijsjes en een brede glimlach zijn natuurlijk altijd gewenst. Maar in dit blog geef ik je gave stylingtips waarmee je jouw kraampje écht een update geeft

Door jouw aanbod elke keer te checken aan de hand van onderstaande punten zal je merken dat er rust en harmonie ontstaat op en rond jouw kraam. Of mensen nu willen of niet, ze moeten even bij jou komen kijken. Door deze simpele stylingtips te volgen wordt jouw kraam een stuk aantrekkelijker!

  1. Mixen en Matchen

Of je nu jouw serviesverzameling verkoopt, gek bent op alles wat glimt of heel je inrichting te koop zet, er is altijd een combinatie te maken van jouw handelswaar. Kun je spullen bij elkaar vinden die matchen qua kleur, stijl of gebruik? Wat bij elkaar past, op welke manier dan ook, geeft rust voor het oog. Bloempotten bij elkaar geeft bijvoorbeeld orde. En alles met dezelfde printjes bij elkaar geeft overzicht. Denk ook aan alles wat bij elkaar past als het gaat om vorm, kleur, grootte of materiaal. Hierbij kun je spelen met een mix van spullen die bijvoorbeeld alleen qua kleur bij elkaar horen en op die manier contrasten aanbrengen.

2. Kleed het aan

Jij kan jouw kraam echt boven andere kramen tillen als je net dat beetje meer aandacht hebt besteed aan jouw aankleding. En ik kan je vertellen dat dit helemaal niet ingewikkeld is of veel tijd kost. Verkoop je bloempotten? Doe er hier en daar een (kunst)plantje in. En kaarsenstandaards komen veel mooier uit als je er kaarsjes in steekt. Het ziet er verzorgd uit en jouw spullen worden er aantrekkelijker van.

3. Hang het op

Waar ik aan het begin tegen aan liep bij het stijlen van mijn kraam was dat alles er zo plat uit zag. Wat ik daarmee bedoel is dat er moeilijk diepte te zien was op mijn kraam. Tuurlijk werken hoogteverschillen goed als je krukjes en tafeltjes gebruikt om op en omheen te decoreren. Maar het bleef soms één grote platte massa. Op een gegeven moment ontdekte ik dat wanneer je iets ophangt boven het midden van de kraam, dit aantrekking genereert. Zorg ervoor dat het te koop is en bij de andere spullen op jouw kraam past. Het worden ongemerkt de eyecatchers waardoor mensen bij jou komen kijken.

4. Varieer

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom die ene toffe vaas of dat unieke lampje aan het einde van de dag nog niet verkocht is? Ik vraag het me zeker ook regelmatig af! Het verkopen van tweedehands en vintage is niet altijd te voorspellen. En dat maakt het uiteraard ook heel leuk en spannend. Maar jij wil natuurlijk wél dat pronkstuk verkopen! Wil je iets aan de man brengen varieer dan gedurende de dag met de styling. Bijvoorbeeld: aan het begin zet je die vaas bij de andere vazen zodat het matcht, halverwege laat je hem stralen op een hogere plek zodat hij opvalt en later zou je hem heel leuk kunnen mixen met andere bijpassende items aan de andere kant van de kraam.

Zo breng je jouw kraam naar een volgend level: matchen, aankleden, ophangen en variëren. Maar blijf boven alles uitproberen wat voor jouw kraam werkt en geef niet op! Het is me dikwijls gelukt om zo mijn pronkstukken te verkopen. Soms niet in één dag, maar de aanhouder wint!

Deze heerlijke blog is geschreven door Inge. “Ik heb een grote liefde voor tweedehands en fotografie. Anders gezegd word ik gewoon heel gelukkig van alles waar een ziel in zit, wat een verhaal vertelt of wat een eigen kleur uitstraalt. Met mijn enthousiasme voor tweedehands interieur run ik Good Vintage Lifestyle. Ik sta met toffe tweedehands en vintage items regelmatig op de IJ-hallen. Met een goed gevulde en mooi gestylde kraam probeer ik mensen écht enthousiast te maken voor tweedehands en een vintage inrichting.” Je kunt haar volgen via @goodvintagelifestyle op Instagram!

Lees hier de blog over oude meubels opknappen

Inge, Good Vintage Lifestyle