Het is hier geen Leen Bakker…

// ‘s Morgens in je duster ontbijten en niks hoeven op een dag. Heerlijk hé? Zo ziet mijn zaterdag er af en toe uit. Afgelopen zaterdag begon het ook zo. Maar toen mijn moeder met het idee kwam om de kringloop bij ons in het dorp te bezoeken had ik mezelf snel in m’n (jaja tweedehands) kleding gehesen. Op naar wat super leuks.

Ik zal je meenemen naar de kringloop bij ons in het dorp. Aan de buitenkant lijkt het een loods en tja, aan de binnenkant is dat eigenlijk ook nog steeds zo. Als je de deur open doet, moet je oppassen dat je niet struikelt over de mega hoge drempel. Dat daar nog niemand overheen is gevallen…

Overal spullen

Als je over de drempel heen bent staan eigenlijk overal spullen, meubels, boeken, kasten, kleding, decoratiespulletjes. Overal staat wel wat. Een vrijwilliger begreep mijn gevoel, zonder dat hij mij zag. Hij zei tegen een stel wat ook binnen kwam: “Het is hier geen Leen Bakker hé”. Ik moest stiekem lachen. Precies dat ja. Ik was eigenlijk blij dat ik niet bij de Leen Bakker stond, maar lekker in de dorpse kringloop. Maar of dat stel waar deze man tegen sprak ook zo dacht? Ik weet het zo net nog niet..

Mooie vondst

Ik had een aardig rondje gemaakt langs de meubels, kasten en wat speelgoed. Ik wilde mijn rondje afmaken door nog even langs van die gigantisch hoge stellages te lopen. Ik keek wat rond en toen viel mijn oog op iets bruins. Het stond veel te hoog. Ik kon er zelf niet bij. Vlug en wat zenuwachtig ging ik zoeken naar iemand van de winkel die mij kon helpen. Gelukkig daar is was al iemand. Hij ging zoeken naar een laddertje. Maar wat denk je? Ik ging niet meer weg bij die stellage, bang dat iemand anders mee nam wat ik graag wilde hebben. Daar was de man met het laddertje al. De man gaf hem in mijn handen: Een prachtig cognac bruin koffertje.. hij was geweldig! Echt zo leuk!

Daarna nog het prijsje zoeken. Maar toen ik het prijsje zag durfde ik hem al helemaal niet meer los te laten! Met een grote glimlach op mijn gezicht verliet ik daarna de winkel. Een cognac bruin koffertje van 3 euro 50. Dat ga je bij Leen Bakker niet vinden! Bedankt mam, dat je me mee vroeg op deze zaterdag…

Deze blog is geschreven door de lieve, leuke, creatieve, spontane Gerdine van @vrouwen_haken_voor (op Insta). Ze haakt – met anderen – voor het goede doel, super vet!

Wie heeft er ook zo’n leuke ervaring? We zijn benieuwd!

Klik hier om de vorige blog te lezen