#KringloopChat met Stijn en Koen | Kringshoppen.nl

…..

Ik weet niet of jij het ook merkt, maar mannen & kringloopwinkels… Ik ken meer mannen die het niks vinden dan die het alles vinden. Maar in die laatste categorie horen de twee studenten Stijn en Koen. Ondernemend, gedreven en vol enthousiasme zijn woorden die goed bij hen passen. Ik bel met hen om eens te vragen wat het nieuwe initiatief Kringshoppen.nl eigenlijk is.

…..

“Door het vele thuiszitten kwamen we op het idee om het kopen van tweedehands te stimuleren via een website waar mensen goedkoop en makkelijk kringloopkoopjes kunnen shoppen.” Stijn en Koen zitten samen achter de computer terwijl ik met hen bel. De een vult de ander aan. “We waren eerst zelf nog niet heel vaak in een kringloop geweest, maar we vinden het belangrijk om duurzaamheid te stimuleren. We ontdekken steeds meer in de wereld van tweedehands.”

…..

Een les

Naast het studeren leerden Koen en Stijn dit jaar nog een grote les. Na een eerste start met de website in maart bleken er toch dingen te zijn die niet lekker liepen. “We besloten om de website weer offline te zetten, dat was geen leuk moment.” Des te sterker staan de jongens nu. “We hebben daar veel van geleerd en nu nog meer geïnvesteerd. Het is nog niet foutloos, maar we blijven optimaliseren. We vonden het belangrijk om nu weer online te gaan, zodat we ondernemers in deze tijd kunnen helpen.”

…..

Het idee

“We willen heel graag een leukere marktplaats worden. Eentje zonder advertenties en een plek waar winkels met tweedehands items hun spullen kunnen aanbieden.” Voor de jongens maakt het niet uit of dit kleding is en welke categorie: “alles kan, er staan nu zelfs een scootmobiel online.”

…..

De droom

Een beetje met schroom maar toch met een glimlach: “We willen wel groot worden ja. De eerste winkels bieden nu hun producten aan. En we gaan groeien, er komen er steeds meer bij. We hebben het gevoel dat dit wel lekker gaat lopen. Ondertussen verdiepen we ons nog steeds en leren we over online verkopen, promoten en het ondernemer zijn.”

Twee jongens, met passie voor tweedehands. Ik weet niet of jij het ook merkt, maar ik word er enthousiast van en houd Kringshoppen voorlopig goed in de gaten. Succes Koen en Stijn!

…..

Laat hier onder de blog gerust een wens of berichtje voor Koen en Stijn achter!

…..

>> Verkoop jij tweedehands en ben je ingeschreven bij de KvK? Neem een kijkje op kringshoppen.nl & bekijk de mogelijkheden voor jou!