Nummero 2 van KringloopChat. Geloof mij, ik had nog steeds spanning toen ik richting Marijke ging. Het is toch apart om met iemand af te spreken die je niet kent. We kwamen tegelijkertijd aanrijden op de plek die we hadden afgesproken.

Goed om te weten: Ik ben bij Marijke langs geweest voordat Covid-19 in Nederland kwam.

Ooit heb ik ergens gelezen: doe elke dag een ding wat je eigenlijk niet durft. Nou voor vandaag kon ik die dus mooi afstrepen 😉 Het ijs was zo gebroken, dat kan je ook wel zien aan de foto! Leuk hoe dat kan gaan.

Terwijl Marijke de thee regelde begonnen we met babbelen. En echt, in dat uur daarna is het niet meer stilgevallen. We bleken zoveel raakvlakken te hebben. Voor we het wisten zaten we te babbelen over ons geloof – allebei christelijk – en hoe we dat beleven in ons werk. Het was erg mooi. Maar wees niet bang, we hebben het zeker ook over onze liefde voor vintage gehad!

Retroshop

Marijke van de Meij is eigenaresse van het account @meijksretroshop. Nog niet zo lang trouwens. In december is ze gestart. “Nog niet zo lang geleden ben ik gestart met dit instagram account. Maar wat ik al jaren doen is handelen. Dat is echt mijn ding” Hoe zit dat dan? “ Ik koop al een lange tijd spullen in bij de kringloop die ik dan weer verkoop in Facebookgroepen. Dat is echt leuk. Ik heb dat wel van mijn moeder, die kocht en verkocht ook altijd spulletjes. Tussen al mijn spulletjes zaten zoveel vintage en retro items dat ik besloot dit instagram account te beginnen.”

Rondsnuffelen

“Ik woon nog bij mijn ouders thuis. Heel veel ruimte voor spullen heb ik dus eigenlijk niet. Mijn eigen kamer – ik heb een soort tuinhuisje – staat best wel vol. Ik moet eerlijk bekennen dat er eigenlijk niets meer bij kan. Ik vind het altijd fijn als mensen hun spullen snel op kunnen komen halen!” Toch kan Marijke het niet laten om weer naar een kringloop te gaan. “Het is zo heerlijk om er gewoon rond te snuffelen. En dan loop ik er gerust een ruim uur, of nog wel langer. En tja, gerust een paar keer langs hetzelfde schap. Ik zie dan elke keer weer nieuwe dingen.”

Insta  – tja

Laten we eerlijk wezen: soms vraagt Insta veel van ons. We willen dan – tenminste ik had dat – het perfecte plaatje en veel volgers hebben. Marijke herkent dat. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook had ja. En vele anderen zullen dat soms ook hebben. Maar ik heb geleerd en blijf het leren dat ik zelf plaats wanneer ik zin en tijd heb. Elk product fotografeer ik zelf en daarna plaats ik het. Het moet wel leuk blijven.”

Op vakantie

En hoe gaat dat dan, dat verkopen? “Veel dingen verkoop ik via Facebook, dat loopt goed! Het geld wat ik eraan verdien zet ik apart. Afgelopen jaar kon ik daar van op vakantie.”  Dat is wel erg gaaf! “Nu met insta ben ik net gestart. Dat loopt wel goed, maar de ene keer wat beter dan weer een andere keer. Het moet ook groeien en heeft dus tijd nodig.”

Neem je een kijkje op @meijksretroshop?

Het verhaal van Naómi & Bart al gelezen? Klik hier!