Gewoon doen!

Van een enthousiast idee, naar werkelijkheid, naar succes! Dat is wel een beetje samengevat hoe puik.wonen op Insta ontstond. Vandaag kijken we achter de schermen bij Carina, eigenaar van het account. Lees je mee?

“Ik ben Carina en woon met mijn man en 2 kids onder de rook van Rotterdam… in Barendrecht! Ik werk als kinderverpleegkundige in de thuiszorg. We wonen nu zo’n 1,5 jaar in ons droomhuis! Dat droomhuis verandert wekelijks van inrichting en decoratie vanwege mijn liefde voor 2de hands en kringloopgelukjes! Ik doe niets liever dan de kringloop afstruinen op jacht naar spullen die ik kan restylen. En om de interieurtrends van nu op een budget manier te veroveren!”

Van jongs af aan

Hoe dit begon? “Vanaf het moment dat ik de spuitbussen verf had ontdekt ging ik los! Ik denk dat ik een jaar of 12 was toen ik begon met 3x per jaar al mijn slaapkamer decoratie een compleet andere kleur te spuiten! Lampenkappen, kandelaren, glazenpotten en zelfs kroonluchters pimpte ik steeds weer om tot een nieuw interieuritem! Ik bezocht ook met regelmaat de kringloop omdat ik het ontzettend fascinerend vond wat mensen zomaar weg doen… maar vooral omdat ik er dan weer een tweede leven in zag! Toen ik op mezelf ging wonen veranderde dit in een liefde voor restylen en dan vooral voor een budget prijs! Want hé, als student moet je wat…”

Nu bezoek ik wekelijks mét de kinderen de kringloop hier in het dorp! De kids zijn er ook gek op. Ze mogen even spelen met het speelgoed en vaak iets uitkiezen, dan blijft het leuk hé?”

Ons zoontje Bruce van 4 jaar zei laatst: ‘mama, waarom doen alle mensen deze mooie spullen dan weg?’

“Zou hij mijn liefde overnemen? De liefde voor 2de hands en restylen krijgen ze in ieder geval met de paplepel in gegoten! Haha! 

Ontstaan van het account puik.wonen

“Op 1 Januari 2019 zat ik samen met mijn man op de bank met een wijntje in de hand. We hadden het over onze dromen en doelen. Toen ik daarover nadacht zei ik hardop: een eigen interieuraccount beginnen om de mogelijkheden van afgedankte producten te promoten! En daarna zei ik direct: Maarja, alsof mensen daarop zitten te wachten… Mijn ontzettend nuchtere man zei daarop: Doe het gewoon! Boeiend! Diezelfde dag maakte ik mijn instagramaccount aan: puik.wonen! De definitie van puik:

[bijvoegelijk naamwoord] (-er, -st), best, opperbest, keurig; -e (opperbeste) 

~, o. [geen meervoud] het beste, de bloem; 

~JUWEEL, o. (…elen), juweel van het eerste water, (ook fig.).

~STUK, o. (-ken), meesterstuk

“Al deze woorden wijzen op de kringloopschatten die ik gebruik in mijn interieur! Ik vond het een PUIK idee! Oké, genoeg gekletst! Want jullie zijn vast benieuwd wat mijn laatste creaties zijn!” 

Oud koffertje en nachtkastjes
“Dit oude koffertje heeft een enorme waarde voor ons, hij is van mijn opa geweest. Hij gebruikte hem om naar de voetbal te gaan. Met je koffer naar de voetbal, heel gewoon 50 jaar geleden! Dit koffertje heeft dus al vele functies gehad en daar voeg ik er nog een hoop aan toe: Een grof gebreide deken erin, opgestapeld met andere koffertjes en nu staat hij samen met mijn pannekoekenplant, eco systeem (welke ik maakte met een oude fles van de kringloop), wat lijsten van de kringloop en een touwlamp in mijn raamkozijn te pronken!  Ik snuffel continue de kringlopen af naar meer van dit soort koffertjes… ik vind ze zó leuk!”

“Nachtkastjes… ik vind die dingen nieuw zo duur! Gelukkig staat onze kringloop er vol mee! Zo scoorde ik dit nachtkastje voor op de kamer van ons dochtertje Loïs. Ik verfde hem vintage gold en schroefde er kapstok haakjes op! De kapstok haakjes scoorde ik (compleet met kapstok) bij de action… ik heb de kapstok vakkundig gesloopt en er ladeknopjes van gemaakt!  

Wil je op de hoogte blijven? Carina ziet je graag terug op Instagram!  Volg haar @puik.wonen! We zijn ook benieuwd naar jouw schatten in huis. Op welke ben je het meest trots? Laat het ons weten hieronder?